• actie
  • controle
  • cremekoekjes
  • ijs
  • slager
  • vlees in schapDEF

Tip van de inspecteur: Wat doe je als je werk wordt onderbroken?
31 augustus 2016

Het overkomt iedereen weleens. Je bent lekker aan het werk en dan word je gestoord. Er staat een leverancier aan de deur, een klant heeft een vraag via het winkelpersoneel, de telefoon gaat, de koffiepauze zit eraan te komen. Vooral bij het verwerken van kritische producten zoals vlees, slagroom, belegd broodje met filet americain loop je een risico met betrekking tot voedselveiligheid. 

Eric Lamphen, hygiëne inspecteur bij SVVW, heeft voor u een aantal aandachtspunten als het gaat om hygiëne bij de verwerking van producten.

 

Belangrijk is om dan de volgende tips in acht te nemen:

  • Maak af waar je mee bezig bent.
  • Word je onverwachts gestoord en is directe actie nodig, plaats je product dan in de koeling.
     

Bij je werkvoorbereiding kun je hier al rekening mee houden en tevens zorgen dat je hygiënisch werkt:

  • Weeg en meet alles voor het mengen af, pak daarna je kritische product uit de koelcel.
  • Plaats je te verwerken product in de koelcel.
  • Pak per batch de hoeveelheid kritisch product die je kunt verwerken op je werkbank.
  • Is je kar vol, plaats deze eerst in de koelcel voordat je verder gaat.