• actie
  • controle
  • cremekoekjes
  • ijs
  • slager
  • vlees in schapDEF

Top-10-hygienetips
25 oktober 2016

Veel slagers vertelden ons hun hygiënetip op de VAS beurs in Amsterdam: over hygiënisch werken, schoonmaken, maar ook over registratie en opslag. Wij selecteerden 10 goede tips.

Top 10 van hygiënetips

  1. Geen spullen op de vloer opslaan. Maar alles op wieltjes of los van de vloer.
  2. Maak handcontactpunten schoon
  3. Droog je handen na toiletgebruik met papier in plaats van met een hand- of theedoek
  4. Maak af waar je mee bezig bent (zeker bij bederfelijke producten), ruim op, en begin dan pas aan een nieuwe klus
  5. Let erop dat producten die de koeling of diepvries ingaan, gestickerd zijn en goed gesealed
  6. Plaats tasjes niet op de toonbank, maar geef ze direct aan de klant
  7. Reinig ook de onderkant van de snijtafel
  8. Check regelmatig de temperatuur van de toonbank
  9. Houd elke dag alles schoon, dat scheelt een hoop werk. Schoonhouden is beter dan schoonmaken
  10. Laat ook eens een ander meekijken!

Voor meer tips over hygiëne en voedselveiligheid, meld u aan voor de SVVW nieuwsbrief! Deze verschijnt 4 x per jaar. En in iedere editie geeft één van de SVVW inspecteurs een tip.