• actie
  • controle
  • cremekoekjes
  • ijs
  • slager
  • vlees in schapDEF

Tips van de inspecteur voor buitenverkoop
08 november 2017

Op kerstmarkten en winterfairs worden oliebollen, erwtensoep, chocolademelk en andere producten verkocht. Wellicht bent u ook druk met de voorbereidingen. Wees bedacht op extra hygiëne eisen die gelden bij het bereiden of verkopen van producten in een marktkraam, een tent of stand. Onze hygiëne inspecteurs geven een aantal punten om op te letten.

Kraaminrichting

Voor de inrichting van een kraam / standje buiten gelden de eisen die gesteld worden aan een ‘mobiele bedrijfsruimte’.

  • Zorg dat uw kraam aan de zij- en achterkant is afgeschermd. Voorkom dat door de wind meegenomen vuil of stof uw producten verontreinigt. En voorkom vrije inloop van mensen in de kraam.
  • Zorg dat er mogelijkheid is om handen (en eventueel gereedschap) te wassen. Een jerrycan met kraan met zeep en handdoeken is hiervoor toereikend.
  • Houd de kraam en omgeving schoon door bijvoorbeeld een prullenbak te plaatsen, servetjes op te ruimen en tafels en werkbank te reinigen.
  • Zorg voor voldoende tangen bij de verkoop van de verschillende producten.
  • Houd voorraden klein. Beter is om regelmatig aan te vullen.

Productinformatie

  • Zorg dat u een map met productinformatie bij de hand heeft. Zodat u ook buiten vragen van klanten over bijvoorbeeld allergene stoffen of ingrediënten kunt beantwoorden.

>>Lees ook: Drukke decembermaand; 8 hygiënepunten 

SVVW wenst u veel succes in de komende drukke periode!