• actie
  • controle
  • cremekoekjes
  • ijs
  • slager
  • vlees in schapDEF

Waarom een hygiënecertificaat behalen?
08 november 2017

Deze vraag stellen we ondernemers na afloop van een SVVW inspectie. Hoe gebruiken ondernemers het hygiënecertificaat? Dit is wat collega ondernemers als dé belangrijkste redenen noemen:

Top 3

  1. voor afnemers.

Dit wordt als dé belangrijkste reden genoemd. Veel ondernemers geven aan dat bij levering aan het derde kanaal specifiek gevraagd wordt om het certificaat. Een ondernemer zegt: “het was de wens van de klant om ons kwaliteitssysteem extern te laten beoordelen. Dit certificaat kunnen we inzichtelijk maken dat we volgens hoge standaard werken, dat stellen sommige afnemers als voorwaarde voor levering.”2. interne kwaliteitsborging.

      2. Interne kwaliteitsborging

Kort volgend op nummer 1 wordt dit als tweede belangrijkste reden genoemd. Ondernemers vinden certificering belangrijk voor hun eigen onderneming. Eén ondernemer zegt: “Ik doe dit om onze medewerkers scherp te houden en te zorgen voor een verzorgde bakkerij. Het is een controle voor onszelf, dat we voldoen aan de eisen die aan ons gesteld worden.”

      3. voor de consument.

Maar een klein aantal ondernemers geeft aan dat zij certificering doen voor de consument. Dit is jammer want ook de consument heeft behoefte aan vertrouwen in voedselveiligheid. Dus met het certificaat kunt u ook aan de consument laten zien dat u het goed geregeld hebt!