Top-10-hygienetips25 oktober 2016
Veel slagers vertelden ons hun hygiënetip op de VAS beurs in Amsterdam: over hygiënisch werken, schoonmaken, maar ook over registratie en opslag. Wij selecteerden 10 goede tips.
Top 10 van hygiënetips
- Geen spullen op de vloer opslaan. Maar alles op wieltjes of los van de vloer.
- Maak handcontactpunten schoon
- Droog je handen na toiletgebruik met papier in plaats van met een hand- of theedoek
- Maak af waar je mee bezig bent (zeker bij bederfelijke producten), ruim op, en begin dan pas aan een nieuwe klus
- Let erop dat producten die de koeling of diepvries ingaan, gestickerd zijn en goed gesealed
- Plaats tasjes niet op de toonbank, maar geef ze direct aan de klant
- Reinig ook de onderkant van de snijtafel
- Check regelmatig de temperatuur van de toonbank
- Houd elke dag alles schoon, dat scheelt een hoop werk. Schoonhouden is beter dan schoonmaken
- Laat ook eens een ander meekijken!
Voor meer tips over hygiëne en voedselveiligheid, meld u aan voor de SVVW nieuwsbrief! Deze verschijnt 4 x per jaar. En in iedere editie geeft één van de SVVW inspecteurs een tip.