• actie
 • controle
 • cremekoekjes
 • ijs
 • slager
 • vlees in schapDEF

Drukke decembermaand; 8 hygiënepunten
18 december 2019

Juist in drukke tijden is het goed om vast te houden aan de werkwijze en procedures. Dat maakt het voor iedereen prettig werken. Én waarborgt de kwaliteit van de producten die u verkoopt. SVVW geeft u een aantal punten om alert op te zijn:

  1. Gebruik niet te veel voorraden op de werkbank om (af) te maken. Deze producten worden dan te hoog in temperatuur wat negatief is voor het product.
    
  2. Zorg voor opgeruimde werkplek. Schoonhouden is beter dan schoonmaken! Een schone werkplek werkt prettiger en voorkomt (kruis)besmetting.
    
  3. Blijf binnenkomende producten controleren op gebreken en temperatuur.
    
  4. Stapel geen producten op elkaar in de koel- of vriescel. Het duurt dan te lang voordat de kern van het product de gewenste temperatuur bereikt.
    
  5. Codeer producten die u in de koeling of het magazijn wegzet, ook als ze er voor korte tijd staan. Zo is voor alle medewerkers te zien wat er in zit en tot wanneer het te gebruiken is.
    
  6. Blijf registraties uitvoeren. Zo worden afwijkende temperaturen – als die er zijn – zichtbaar.
    
  7. Maak hygiënisch werken een verantwoordelijkheid van iedereen en maak duidelijke afspraken over wie wat doet. Zo houd je elkaar scherp.
    
  8. Heeft u in de decembermaand saucijzenstaven en –letters, ragoutbroodjes of andere hartige producten? Wees erop bedacht dat er voor ongekoelde presentatie van hartige producten extra regels gelden