• actie
  • controle
  • cremekoekjes
  • ijs
  • slager
  • vlees in schapDEF

SVVWeetjes
31 maart 2020

  • Oud vuil, op lastig te bereiken plaatsen als randen en hoeken, dat langer dan een dag blijft liggen, is een bron van besmetting. Bedrijfsruimten schoonhouden is vele malen makkelijker dan schoonmaken.
  • Geef desinfectiemiddel voldoende tijd om zijn werk te doen. Desinfectiemiddel moet minimaal 5 minuten inwerken nadat het object is gereinigd.
  • Meten is weten en registreren is leren. Gebruik voor maatwerkregistraties op uw bedrijf en via de app de hygiënetool van FoodBase.
  • Gebruik geen wegwerphandschoenen, maar was de handen voldoende en desinfecteer deze ook. Het gevaar van handschoenen dragen, is dat men niet voelt wanneer de handschoenen vuil worden/zijn.
  • Zorg ervoor dat medewerk(st)ers de bedrijfskleding pas op het bedrijf aantrekken. Hiermee voorkom je bacteriën welke op de kleding komen vanuit huis (kinderen, huisdieren, uitlaatgassen, weersomstandigheden)
  • Winkeluitstraling en sfeer (gezien door de ogen van een kritische klant) kunnen worden beoordeeld door inspecteurs van SVVW tijdens een winkelbeoordeling. Voor meer info, kunt u de FoodBase-website raadplegen.